,

Vermogensbeheer vergelijken op ratio

Omdat wij vermogensbeheer vergelijken, wordt ons heel vaak gevraagd: wat is de beste vermogensbeheerder?

Zoals Maxima een aantal jaren geleden over de Nederlandse Identiteit zei dat deze niet bestaat, zo kunnen wij beamen dat de beste vermogensbeheerder niet bestaat.

Waar wij wel in geloven, is de beste vermogensbeheerder in úw geval.

Vermogensbeheer is meer dan alleen lage kosten en hoge rendementen halen. Een goede vermogensbeheerder kijkt naar uw situatie en tracht met die uitgangspunten een rendement te halen dat bij uw doelstelling past.

Lees meer

Welke asset allocatie kiest u?

asset allocatie bij vermogensbeheer

Diversificatie is een strategie om door middel van een spreiding over meerdere assets de risico’s te spreiden. Dit is de basis van elke beleggingsportefeuille. Het spreiden over meerdere assets kan de risico´s natuurlijk niet geheel wegnemen, maar het kan helpen bij het minimaliseren van uw totale risico en u beschermen tegen grote verliezen.

Maar hoe brengen we diversificatie in de praktijk? Iedereen vertelt ons hoe we onze investeringen, aandelen, obligaties, vastgoed, cash, grondstoffen en al het andere te spreiden. Dat klinkt logisch, maar niet veel mensen leggen uit hoe je het vervolgens aanpakt.

Het kopen van een indexfonds of ETF is dat gespreid genoeg? Welk percentage van elke asset moet men aanhouden? En wanneer herbalanceren we een portefeuille of doen we dat helemaal niet?

Wat we zeker weten is dat niet iedere verdeling bij elke beleggers zal passen. Elke belegger heeft zijn eigen beleggingsdoelstellingen, risicobereidheid, en beleggingshorizon. We weten ook dat alleen het kopen van een heleboel fondsen niet altijd de juiste spreiding heeft, met als gevolg dat fondsen elkaar overlappen.

Lees meer