AFM wil all-in prijs voor beleggen

afm wil all in prijs voor beleggen mbt kostenDe AFM wil een all-in-prijs voor beleggen. Uit onderzoek van de toezichthouder blijkt dat beleggers nu nauwelijks weten waar ze aan toe zijn als het gaat om de kosten van hun beleggingen.

Bekijk de tips over kosten bij vermogensbeheer.

Doordat aanbieders van beleggingsfondsen nog altijd niet voldoende helder zijn over de kosten, is het lastig voor consumenten om een goede keuze te maken tussen sparen en beleggen.

Lees meer

Robeco stopt met niet-Robecofondsen

robeco vermogensbeheer stopt met niet robecofondsen

robeco vermogensbeheer stopt met niet robecofondsenLet op: Robeco die zichzelf de specialist in fondsbeleggen noemt, stopt met het verkopen van niet-Robecofondsen.

De Robecofondsen worden door eigen fondsmanagers beheerd. Robeco biedt naar eigen zeggen al tientallen jaren een scala aan goed presterende fondsen aan en daar zijn ze trots op. Daarnaast gebruiken maar weinig klanten de niet-Robecofondsen aldus Robeco.

Lees meer

Help ik krijg een erfenis en zoek een vermogensbeheerder

Het is natuurlijk erg vervelend als er iemand in je omgeving is overleden, ik heb het zelf onlangs ervaren. Naast alle bijbehorende ellende moet er naast de uitvaart moet een hoop geregeld worden. Zo ook de nalatenschap / erfenis van de overleden persoon.

Hierbij krijg je als erfgenaam onder andere met de notaris en eventueel een accountant te maken. De notaris legt het testament uit en de accountant doet de aangifte en adviseert eventueel over de verschillende fiscale mogelijkheden binnen het testament.

Mijn persoonlijke advies is, om er ook een notaris uit uw kennissenkring naar te laten kijken. Een verkeerde beslissing kan namelijk veel nadelige gevolgen hebben, zowel op korte als op de lange termijn. Nogmaals, ik spreek uit ervaring.

Lees meer

Vermogensbeheer vergelijking Alex & Robeco vs VUVB

Vergelijk Uw Vermogensbeheerder hanteert een aantal strenge selectiecriteria om vermogensbeheerders te vergelijken. We kijken onder andere bij vermogensbeheer naar goede resultaten, risicomanagement, kosten, communicatie, transparantie en onafhankelijkheid. Tevens kijken we naar de structuur van een vermogensbeheerder.

De juiste rendement en risico verhouding is ook een zeer belangrijke factor.

Werkt men bijvoorbeeld op basis van een aandeelhouder en/of partner structuur? Of maakt hij of zij al snel promotie, hetgeen meestal resulteert in wisselende contactpersonen.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Lees meer

,

Vermogensbeheer 2.0 met optimale spreiding

Markten zijn beweeglijk, dat hebben we de afgelopen jaren wel gemerkt. Zowel in 2001, 2008 en 2011 waren het zware beursjaren voor beleggers. Hierbij merken we dat veel beleggers enorme verliezen hebben geleden binnen hun portefeuille. Dit is ook niet opmerkelijk als we kritisch kijken naar de manier waarop de meeste vermogensbeheerders het vermogen van hun cliënten beheren.

Traditioneel vermogensbeheer in standaard profielen met vaste bandbreedtes

Lees meer

Vergelijk uw Vermogensbeheerder geïnterviewd door NuZakelijk

‘Gage van 1,5 procent is genoeg voor vermogensbeheer’

AMSTERDAM – Een groot aantal klanten wordt nog steeds belazerd bij vermogensbeheerders. Het gage van een beheerder hoeft niet hoger te zijn dan 1,5 procent van het ingelegde bedrag.

Dit vertelt de jonge ondernemer Maurice Flinterman (27) in een gesprek met NUzakelijk. Samen met zijn compagnon Jos van Heese (30) is hij adviesbureau vergelijkuwvermogensbeheerder.nl begonnen.

Beide mannen zijn ervaringsdeskundige. Hij werkte 6 jaar lang bij een vermogensbeheerder in Amsterdam. Toen leerde hij al dat sommige beheerders niet altijd even transparant waren over de kosten.

“Sommige vermogensbeheerders draaien er gewoon heel erg omheen. Dat bleek wel uit concurrentieanalyses die we maakten. Dan bleek daar ook uit dat wij niet altijd beter waren.”

Lees meer