Kostentransparantie vermogensbeheer

Uit een recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten(AFM) blijkt dat de informatieverstrekking en inzicht met betrekking tot de totale kostenstructuur bij vermogensbeheerders ontbreekt.

Kosten vermogensbeheer op zichzelf zeggen niet zoveel. Want wat heeft u nu liever: streeft u naar minimalisering van de kosten, of naar maximalisering van het rendement na kosten? Dat laatste uiteraard. Echter, ook na maximalisering van het rendement zijn kosten een belangrijke factor.

De AFM over kostenstructuur vermogensbeheer

Volgens de AFM kan de volledigheid, vindbaarheid, overzichtelijkheid en begrijpelijkheid van de openbare informatie over de kosten kan in veel gevallen sterk verbeterd worden.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Dat de informatie niet begrijpelijk is, komen wij ook in de praktijk regelmatig tegen. Hierdoor kan de consument geen goede prijs-/kwaliteitsvergelijking maken. Met als gevolg dat u in veel gevallen teveel voor vermogensbeheer betaalt, zonder dat u het zelf in de gaten heeft!

Lees meer

Vermogensbeheerder Robeco wordt verkocht aan Japans Concern Orix

robeco-vermogensbeheerVermogensbeheerder Robeco uit Rotterdam, het dochterbedrijf van de Rabobank, komt in Japanse handen genaamd Orix. Voor 1,94 miljard euro neemt het Japanse financiële concern Orix een belang van negentig procent in Robeco, melden de ondernemingen in een dit gezamenlijke persbericht.

Rabobank houdt zelf de overige tien procent van de aandelen in handen van Robeco, om de strategische samenwerking uit te kunnen bouwen. De bankactiviteiten van Robeco worden ondergebracht bij Rabobank.

Lees meer