Is uw spaargeld nog veilig?

Wat doet u met uw vermogen bij een historisch lage rente? Dit is een vraag waar vermogende particulieren een antwoord op proberen te vinden.

Deze vraag is niet 1,2,3 beantwoord.

Het hangt samen met uw gehele persoonlijke situatie, de kredietwaardigheid van uw bank, flexibiliteit, mate van risico et cetera.

Door alle perikelen in Europa worden veel spaarders weer wakker geschud. Het is momenteel onmogelijk om met spaargeld op de Nederlandse spaarrekeningen de inflatie en de vermogensrendementsheffing bij te houden.

Conclusie: U teert in op uw vermogen.

Lees meer

Staalbankiers vermogensbeheer & Artesia

Staalbankiers vermogensbeheer nemen cliënten van Artesia over. Als cliënt van Artesia bent u waarschijnlijk al op de hoogte. Artesia stopt met haar vermogensbeheer activiteiten. Er is een brief de deur uitgegaan waarin wordt uitgelegd dat Artesia stopt vanwege een strategische her-oriëntatie.

staalbankiers vermogensbeheer

Wanneer, hoe en wat wordt echter niet verteld. In de brief wordt wel geadviseerd dat u eens contact moet zoeken met Staal bankiers. Met uw toestemming wordt er binnenkort contact met u opgenomen door Staalbankiers. Inmiddels is bekend dat Artesia, medio mei stopt met de vermogensbeheeractiviteiten.

Wij hebben goede alternatieven voor Artesia, dit maakt de overstap zeer eenvoudig!

Overstappen van Artesia Vermogensbeheer naar Staalbankiers?

Wij hebben het afgelopen jaar een aantal portefeuilles geanalyseerd van deze vermogensbeheerder. Inmiddels zijn we er van overtuigd geraakt dat ook Staalbankiersniet altijd de juiste vermogensbeheerder voor u is. Vergeet niet dat er circa 180 vermogensbeheerders actief zijn in Nederland.

We willen niet met modder gooien maar moeten toch kritisch blijven.

Staalbankiers heeft de afgelopen jaren een aantal malen de media gehaald. Staalbankiers heeft o.a. Lehman Brothers in de portefeuille gehad. Bijna niemand heeft zien aankomen dat deze bank failliet ging, dat is ze dus ook niet direct aan te rekenen. Het is uiteraard wel belangrijk dat u niet te grote posities in de portefeuille heeft. Let dus op de spreiding! Hierover leest u meer bij onze post over asset-allocatie.

Op onze website vindt u veel informatie over vermogensbeheerders. We informeren u ook graag over Staalbankiers en zijn al een tijd bezig om de informatie te krijgen. Tot op heden hebben we helaas nog niets ontvangen. Volgens eigen zeggen komt dit omdat Staalbankiers de informatie zorgvuldig wil samenstellen. Is hier een half jaar voor nodig?

We geven de moed niet op. Vandaag, 11 februari is ons door Staalbankiers beloofd dat de informatie alsnog onze kant uit komt. Zodra dit het geval is, melden we het gelijk. Een paar weken later… nog niets gehoord. 4 maart! Eindelijk hebben we de informatie. Naar eigen zeggen heeft dit vertraging opgelopen door interne miscommunicatie.

Vermogensbeheer vergelijken loont echt. Bekijk de ervaringen van onze cliënten.

*Private bank Staalbankiers is opgericht in 1916 en is een 100% dochter van Achmea. De kernactiviteit van Staalbankiers is het ondersteunen van haar cliënten bij het vaststellen van hun financiële doelstellingen en het realiseren hiervan door intensieve advisering en het beheren van de vermogens van haar cliënten. Staalbankiers richt zich op vermogende particulieren, kleinere en middelgrote instellingen.