De toekomst van vermogensbeheer (deel 2)

6 trends op het gebied van vermogensbeheer

1. Vermogensbeheerders moeten investeren uit slinkende winsten

Vermogensbeheerders zullen alleen van de groei kunnen profiteren als zij zwaar investeren in informatie, technologie en talent. Dat gaat ten koste van hun marges en die zijn al zo laag. Hun winsten liggen momenteel 15 tot 20% onder het niveau van vóór de kredietcrisis.

2. Vermogens klonteren samen in vier regionale blokken.

Beheerder vermogens in vier blokken

Lees meer

De toekomst van vermogensbeheer

Door aanpassing van wet en regelgeving, het aanhoudende onrustige beursklimaat en door de lage rentes, worden vermogensbeheerders steeds meer genoodzaakt om over de dienstverlening na te denken.

In de jaren 90 en de begin jaren van deze eeuw kon alles. De economie groeide als kool, de rentes waren hoog. Op kosten voor beleggen werd niet gelet, 8% of 9% rendement werd er toch wel gehaald.

Lees meer

Duurzaam vermogensbeheer?

Groen, groener, groenst!

Dit artikel is louter geschreven om u te laten zien dat we vaak voor de gek gehouden worden bij vermogensbeheer, als het gaat om duurzaam beleggen.

In mijn laatste jaar als beleggingsadviseur in dienst van een vermogensbeheerder (2011) hoorde ik steeds vaker dat beleggers niet alleen naar het rendement kijken, maar ook een aantal bedrijven niet meer in de portefeuille wilde hebben.

Beluister ook onze podcast: Waarom duurzaam beleggen zo belangrijk is?

Lees meer

Sparen of beleggen?

Sparen en/of beleggen kan helpen om bepaalde doelen te realiseren in de toekomst. Beslissen welke manier het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere uw houding ten aanzien van: Het nemen van risico´s, de periode die u heeft om uw vermogen te laten renderen en de mate van afhankelijkheid van uw vermogen.

Meer weten over vermogensbeheer? Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Lees meer