7 vragen aan uw (toekomstige) vermogensbeheerder

Welke vragen stelt u aan de vermogensbeheerder?

Een vermogensbeheerder kan een verkeerde beslissing nemen, en dat kan grote gevolgen hebben. Wanneer jij je vermogen in beheer wilt geven is het daarom belangrijk om kritisch naar een vermogensbeheerder te kijken. Stel vooral veel vragen: daarmee stem je de verwachtingen goed af en krijg je een scherper geformuleerde opdracht, wat later teleurstellingen voorkomt. Jos van Heese en Maurice Flinterman van Vergelijk Uw Vermogensbeheerder bespreken zeven vragen die je aan een vermogensbeheerder kunt stellen.

Lees meer

​5 feiten en/of fabels over beleggen

sparen versus beleggen afgelopen 10 jaar

1. Een belegger bij een private bank in Nederland betaalt maar liefst 2% aan kosten.

Dat is een fabel. Een Nederlandse individuele belegger die bij een private bank belegt is gemiddeld 2,2% per jaar aan kosten kwijt. Dat is 10% meer aan kosten dan de gemiddelde belegger denkt.

Wilt u weten welke vermogensbeheerder bij u past? Vul dan de vermogensbeheerscan in. Wij garanderen u een passende match.

Lees meer

Rendement Alex Vermogensbeheer

rendementen alex vermogensbeheer

Veel potentiële beleggers vragen ons naar de rendementen van Alex Vermogensbeheer. Op zich kunt het rendement ook vinden op de website van Alex vermogensbeheer, maar uiteraard verschaffen wij ze ook graag.

Bij Alex kunt u kiezen uit 5 profielen, deze vindt u onderstaand met de rendementen die tot nu toe zijn behaald, sinds de start in 2008 t/m 31 juli 2014.

  1. Defensief: 39%
  2. Behoedzaam: 46%
  3. Offensief: 35%
  4. Speculatief: 15%
  5. Zeer speculatief: 64%

Lees meer

Schretlen vermogensbeheer opgeheven

Rabo stopt met vermogensbeheerder Schretlen.

De chique vermogensbeheer tak van de Rabobank stopt ermee. Na 103 jaar wordt de stekker eruit getrokken. De dochteronderneming van de Rabobank beheert het vermogen van ca. 8000 cliënten.

Download ons gratis E-book, Selecteer uw Vermogensbeheerder in 10 stappen. door deze link te klinken.

Lees meer

Schokkende feiten m.b.t. de marketing van vermogensbeheerders

Marketing van banken en vermogensbeheerders!

“Als de beurs even tegenzit stappen we uit”, en bij EVI wordt u begeleid door een online coach. Zomaar twee pakkende teksten van vermogensbeheerders die enorm veel aan marketing besteden. Vermogensbeheerders zijn vaak een enorme marketingmachine. Marketing is voor een aantal partijen meer een kernactiviteit dan het vermogensbeheer zelf.

Alex vermogensbeheer

Om een voorbeeld te geven: Binck Bank NV*, moeder van Alex vermogensbeheer besteed maar liefst € 15.552.000 Lees: vijftien miljoen en vijfhonderd tweeënvijftigduizend EUROaan marketing. Na de personeelskosten verreweg de grootse kostenpost. Ok, de communicatiekosten komen ook in de buurt. Ik vermoed echter dat deze ook voor een groot deel uit marketing bestaan. (zie ook onderstaande afbeelding uit het jaarverslag van Binck) Van EVI hebben we de cijfers niet, maar hoe vaak ziet u ze?

Lees meer