Hoe wij vermogensbeheerders vergelijken

vermogensbeheerders met elkaar vergelijken

Hoe eenvoudig is het vergelijken van vermogensbeheerders?

Er wordt vaak gezegd; het gaat mij er om wat er onderaan de streep overblijft. Uiteindelijk is dat natuurlijk het geval. Om echter een stabiel resultaat te bereiken moet er wel een gedegen beleggingsbeleid zijn.

Een portefeuille die in een bepaald jaar 10% rendement heeft behaald, is in heel veel gevallen niet beter dan een portefeuille met bijvoorbeeld 5% rendement in hetzelfde jaar. Het rendement zegt namelijk helemaal niets over het risico dat genomen is. Voor een hoger rendement moet per definitie meer risico genomen worden.

Lees meer

Financieel adviseur is nieuwe vermogensbeheerder

Financieel adviseurs onvoldoende voorbereid op groeiend belang vermogensplanning

Sinds 2008 mogen financieel adviseurs beleggingsadvies geven over beleggingsfondsen. Tot die tijd werd dit met name gedaan door de klassieke vermogensbeheerders, en adviseerden planners over financiële planning, verzekeringen, hypotheken en pensioenen.

Nu bestaan de adviezen voor de helft van de financieel adviseurs in belangrijke mate uit vermogensplanning in Nederland.

Lees meer

10 procent daling beheerd vermogen bij vermogensbeheertak Alex

Bij het presenteren van de cijfers over Q3 2014 meldt Binckbank dat de vermogensbeheertak van Alex 242 miljoen aan beheerd vermogen inlevert.

Een daling van 10 procent waardoor het totale vermogen van Alex vermogensbeheer uitkomt op 2,27 miljard euro in plaats van 2,51 miljard euro.

Onderstaand zien we een afbeelding met een kwartaalvergelijking over kwartaal 2 en 3 van 2014. Het laatste kwartaal van 2014 laat Alex ten opzichte van vorig jaar een groei zien van € 449 miljoen euro.

Lees meer

​Ontevreden beleggers bij Alex Vermogensbeheer

Beleggers zijn ontevreden over Alex Vermogensbeheer. De klanten van Alex hebben kritiek op het rendement dat wordt behaalt. Dit schrijft het Financieele Dagblad aan de hand van een enquête die Beleggers Belangen en Vermogensmonitor onder 763 beleggers hebben gehouden.

Alex Vermogensbeheer ervaring

Beleggers zijn aan de ene kant ontevreden over het rendement van Alex omdat dit niet overeenkomt met de prestaties die Alex in reclames belooft, aan de andere kant omdat de rendementen van Alex dit jaar achterblijven bij die van concurrerende vermogensbeheerders.

Dit zijn onder andere de reclames die u bekend in de oren zullen klinken.

Lees meer