VUVB bij BNR vermogen te gast over het provisieverbod

BNR-redacteur René de Monchy

Je vermogen in takt houden en het liefst in waarde laten groeien. Dat is eigenlijk de kern van het programma van BNR vermogen van René de Monchy.

Het blijkt dat adviseurs en banken hierbij een belangrijke rol spelen. Met het provisieverbod is er het nodige veranderd in de wereld van vermogensbeheer. Het doel van het verbod is meer inzicht te krijgen in de kosten die klanten moeten betalen voor het beheer.

Klik hier om ons E-book gratis te downloaden

Na twee maanden na het ingaan van het provisieverbod maakt BNR vermogen samen met Maurice Flinterman van VUVB de balans op met betrekking tot de huidige status van het verbod.

Beluister hier het geluidsfragment van de uitzending van BNR vermogen over het provisieverbod.

De insights van actief en passief beleggen

banken en defensief beleggen

2015, het jaar van de stock picker?

Eerder deze maand publiceerde Barron´s, een gerenommeerd Amerikaans beleggingsblad, een coverstory waarin stond dat het jaar 2015 mogelijk een stock pickers markt zal worden Er werd aangenomen dat portfolio managers weer hun roem zouden terugwinnen, omdat er gerekend werd op een stijging van rentetarieven

De geschiedenis herhaalt zich!

Echter, zulke verhalen hebben we aan het begin van afgelopen jaren al vaker gehoord. Begin 2014 publiceerde The Wall Street Journal een artikel waarin werd verwacht dat 2014 een stock pickers (beleggers die een beperkt aantal aandelen selecteren waarvan ze denken dat de waarde zal stijgen) markt zou zijn, omdat de S&P 500-index en de koers van de samenhangende bedrijven aan het dalen waren.

Lees meer

,

Pas op voor beleggingsfondsen die de index knuffelen

beleggingsfondsen die de index knuffelen

Wel kosten, geen toegevoegde waarde

Een groot deel van de beleggingsfondsen komt niet los van de index. Deze beleggingsfondsen kopiëren de index maar rekenen wel de beheerkosten van een actieve manager.

Op deze manier heeft de manager geen enkele toegevoegde waarde, en zijn de kosten in verhouding veel te hoog.

Meer weten over beleggingsfondsen?  Klik hier om ons E-book gratis te downloaden.

 Uit onderzoek blijkt dat 80% van de actieve beleggingsfondsmanagers niet in staat is om de index te verslaan!

Lees meer

Teleurstellend jaar Alex zorgt voor uitstroom bij Binck

Alex Vermogensbeheer heeft een uiterst zwak jaar achter de rug. Door de tegenvallende resultaten haalden beleggers in het vierde kwartaal € 297 miljoen weg bij de vermogensbeheerder.

Hierdoor daalde het vermogen onder beheer in 2014 van € 2,5  weer naar €2 miljard euro. In januari van 2014 brak Alex nog een record door de 2 miljard te doorbreken. Een beheerd vermogen van  3,5 miljard in 2015 lijkt dus een illusie en de doelstelling is dus bijgesteld naar 2018.

Lees meer

5 alternatieven voor je spaargeld

verwacht rendement beleggen in verhouding tot het risico

Omdat we nou eenmaal in de financiële wereld zitten krijgen we vaak de vraag wat de mogelijkheden zijn met spaargeld.

Zoals je weet richten wij ons met name op vermogensbeheer, maar omdat we onze cliënten zo goed mogelijk willen helpen, en van mening zijn dat het vermogen zo goed mogelijk gespreid moet zijn, laten we graag nog een keer 5 alternatieven zien voor de extreem lage rente op de spaarrekening.

Eén van onze lezers kwam vorige week met de onderstaande vraag. Laten we hem voor het gemak Henk noemen.

Henk: Ik heb meer dan € 100.000 op mijn spaarrekening staan, daarnaast heeft mijn vrouw ook nog een vergelijkbaar bedrag. Nu heb ik gehoord dat de spaarrentes binnenkort minder dan 1% zijn, terwijl de fiscus er vanuit gaat dat mijn vermogen met 4% per jaar rendeert. Ik heb geen zin om achteruit te sparen. Wat kan ik doen?

Lees meer