Kassa over kosten vermogensbeheer

Het consumentenprogramma Kassa, besteedde zaterdagavond aandacht aan de kosten die vermogensbeheerders in rekening brengen. Voor de gelegenheid hadden ze Pieter Wind van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor een toelichting uitgenodigd.

Paul Koster, voormalig bestuurder van de AFM, heeft het kostenonderzoek namens de Vereniging van effectenbezitters gedaan.

Weinig vermogensbeheerders in vergelijking van Kassa

In de vergelijking werden slechts 6 vermogensbeheerders meegenomen.

Hieronder vind je het fragment dat over de kosten van vermogensbeheerders gaat.

Lees meer

Binnenkort betalen om te sparen?

betalen om te sparen bij je bank

Betalen om je geld te stallen bij een bank, het lijkt de omgekeerde wereld. Toch gebeurt het in sommige landen in Europa al. Het betalen voor het stallen van je spaarvermogen bij een bank wordt negatieve rente genoemd.

De Rabobank heeft zelfs het ICT-systeem aangepast omdat de computers niet werkte met negatieve rentes. Een medewerker van de Rabobank laat weten ‘uit voorzorg het systeem te hebben aangepast’. Het komt dus steeds dichterbij.

Lees meer

Defensieve beleggers, word wakker!

banken en defensief beleggen

Defensieve portefeuilles beheren is met de huidige kapitaalmarktrente een lastige zaak voor elke vermogensbeheerder, toch kan je beleggen beter aan een professional overlaten. Dat is tenminste de mening van Joop van de Groep, de asset allocatie-strateeg van het in Baarn gevestigde Antaurus.

Laat nu je portefeuille analyseren en ontdek de risico’s!

Lees meer