Waarschuwing aan beleggers: uitstappen kost je een vermogen

resultaten beleggingsmix over beleggingscategorien

Het is geen nieuws dat veel beleggers in tijden waarin beurzen heel beweeglijk reageren onrustig worden.

De vraag van veel beleggers is dan ook: moeten we nu uitstappen of juist blijven zitten?

Helaas kan niemand de beurs voorspellen, alhoewel sommige beursexperts dit wel ‘denken’ te kunnen. In het artikel de gouden beleggingstips laten we zien dat deze zogenoemde specialisten er helaas maar al te vaak naast zitten. Maar daar hoor je vervolgens niemand meer over.

Beluister ook onze podcast met Hans Dubbeldam: VUVB 006 – Waarom Het In- en Uitstappen bij Beleggen Fataal Is Voor Je Vermogen.

Lees meer

De Gouden Beleggingstips?

Ik wacht tot de beurs wat stabieler is

Ik hoor beleggers dagelijks zeggen dat het niet het goede moment is om in te stappen. Dat is voor mij altijd lastig te pareren. Ok, ik kan zeggen dat er genoeg wetenschappelijk onderzoek is dat aantoont, dat je de beurs niet kunt voorspellen, en daarmee het juiste moment ook niet. Maar dat blijkt soms te saai.

Uitspraken van Analisten maken beleggen “Sexy”

Het is veel leuker om van een analist te horen dat de beurs makkelijk kan zakken naar 400 punten, of dat de weg naar boven volledig open ligt. Als je eenmaal een analist hebt gehoord met een plausibel verhaal, is het ook nog menselijk om vervolgens bevestiging te zoeken. Dat gebeurt vaak zelfs onbewust.

Lees meer

Hoe reageert de vermogensbeheerder op China?

De economische ontwikkelingen in China hebben de beurzen flink in beweging gebracht de afgelopen maanden. Zo stond onze eigen AEX op 20 juli nog boven de 500 punten. Inmiddels staat deze index alweer op 435 punten, een daling van zo’n 13% in anderhalve maand tijd! Om het hoogste niveau van dit jaar te bereiken zal de AEX maar liefst met 15% moeten stijgen.

Lees meer