Wij begeleiden u bij het vinden van de juiste vermogensbeheerder!   |   VUVB scoort 8.7 op de 10   Star Star Star Star Star

FAQ   |   Contact
Schaduw

Alex Vermogensbeheer

Schaduw
Alex Vermogensbeheer

Alex Vermogensbeheer is gestart sinds 2008 en is onderdeel van Binckbank. Van oudsher kiezen de meeste banken en vermogensbeheerders voor een minder actieve strategie: 

het kopen en lange tijd aanhouden van effecten met de achterliggende gedachte dat beurskoersen toch wel zullen stijgen. 

Klik hier om het vergelijkingsrapport met Alex te downloaden!

Alex kiest ervoor om actief (dagelijks) in te spelen op de markt en schuwt er niet voor om geheel uit aandelen te stappen. Hiervoor gebruikt Alex een speciaal (in huis) ontwikkeld model.

Klik hier voor ons laatste artikel over de teleurstellende resultaten van Alex.

lees hier de laatse Column van Marcel Tak:

"Zo begon ik destijdsmijn column waarin ik een drietal vermogensbeheerders onder de loep nam: Alex, Robeco One en EVI van Lanschot.Ik erger(de) mij aan de tv-spotjes waarin de twee eerstgenoemde partijen koketteerden met behaalde rendementen.

In reclame-uitingen in krant of tijdschrift kan de adverteerder bij het noemen van rendementspercentages nog enige uitleg geven. Maar beide beheerders lieten alleen de prachtrendementen langskomen in hun tv-spotjes."

Lees meer..


Oprichting organisatie Binckbank in 1999 en Alex Vermogensbeheer in 2008
Vestigingen Amsterdam
Aantal medewerkers Totaal 51 medewerkers (Verkoop 21; Relatiemanagers 12; Midoffice 7; Business Development 4; Marketing 4; Investment strategy 3).
Aantal cliënten 30.000
Medewerkers partner/aandeelhouder onbekend
Achtergrond medewerkers

Hier kunt u het team van medewerkers bij Alex vinden.

Beloningsbeleid medewerkers Vast salaris, met een klein variabel deel
Vermogen onder beheer (AUM) 2,5 miljard euro
Vergunning AFM 11000514 (Binckbank sinds 2006)
Kifid registratienummer 100.000534 (sinds 2007)
Kifid uitspraken bindend Ja
Verloop van personeel onbekend
Aantal geschillen met cliënten onbekend
Frequentie rapportage Dagelijks via internet; kwartaaloverzicht (per post), fiscaal jaaroverzicht
Algemene beschrijving dienstverlening

Het aanbieden van individueel Vermogensbeheer vanaf een bedrag van € 25.000,-.

Alex vermogensbeheer kiest ervoor om in individuele aandelen te beleggen. Het beleggingsbeleid is zeer actief en richt zich op 500 Europese aandelen en Europese Staats-en bedrijfsobligatietrackers.

Zie ook de huidige rendementen van Alex

Dagelijks analyseert Alex elk aandeel op de Europese beurs en bepaalt men of de aandelen koopwaardig, neutraal of verkoopwaardig zijn. 

Ze kopen een aandeel als het sentiment goed is en het aandeel koopwaardig. Alex hanteert drie redenen om uit aandelen te stappen:

  1. Als volgens de computermodellen een aandeel niet meer naar behoren presteert
  2. Wanneer het risico van de portefeuille groter is dan het risico dan gelopen kan worden
  3. Zodra een aandeel door de stop-loss heengaat

Men werkt door middel van computermodellen. Deze modellen maken gebruik van 500 Europese aandelen die door 48 analisten (computers) worden gevolgd. Hoe die computermodellen werken is uiteraard geheim. Op basis van kwalitatieve analyse worden de trends gesignaleerd. Verder wordt er niets over gezegd.

Alex richt zich vooral op aandelen, een defensieve portefeuille wordt echter voor 50% belegd in staats-en bedrijfsobligatietrackers en voor 50% in Europese aandelen. 

Bij grotere vermogens vanaf € 200.000,- kunnen wij u begeleiden in uw zoektocht naar een passende vermogensbeheerder. Doe onze vermogensbeheerscan om hier meer over te weten te komen over vermogensbeheerders.

Klik hier voor ons gratis E-book, Selecteer de juiste vermogensbeheerder in 10 stappen.

Relevante overige vermogensbeheerders:

Het blijkt in de praktijk ook voor ervaren beleggers lastig te zijn om een goede vermogensbeheerder te selecteren. Veel cliënten focussen zich teveel op de goede resultaten bij een vermogensbeheerder maar vergeten daarbij de juiste rendement en risico verhouding die aansluit bij hun situatie.

Rendement Alex vermogensbeheer 2014

De rendementen van Alex Vermogensbeheer vallen de eerste 7 maanden van dit jaar flink tegen. Als we bijvoorbeeld kijken naar het behoedzame profiel, het profiel waar Alex zelf veel mee adverteert, staat vanaf 1 januari tot 1 augustus op een min van maar liefst 10%!

Bekijk de tips bij vermogensbeheer en let vooral op het rendement, het risico en de totale kosten op jaarbasis.

Resultaten per profiel:

Jaartal DefensiefBehoedzaam Offensief   Speculatief Zeer Speculatief
2013 6,4% 16,90% 15,50% 18,10% 20,50%
2012 11,10% 17,90% 15,40% 33,10% 27,70%
2011 -4,3% -10,60% -6,10% -24,40% -24,00%
2010 10,00% 13,70% 14,30% 8,40% 21,30%
2009 10,70% 19,60% 8,90% 8,30% 32,60%
2008 4,20% -6,60% -8,70% -12,50% -8,60%
Gemiddeld TCO in %
Resultaten GIPS compliance Nee
Overige externe partij welke uw resultaten meet? Nee
Opmerkingen

Bandbreedtes per profiel:

 Minimale en maximale verhouding per profiel
Zakelijke waarden0-50%0-100%0-100%0-100%0-100%
Vastrentende waarden50-100%0-100%0-100%0-100%0-100%
Vastgoed0%0%0%0%0%
Alternatieven beleggingen0%0%0%0%0%
Liquiditeiten0%0%0%0%0%
Opmerkingen

De keuze binnen de 500 aandelen is afhankelijk van uw risicoprofiel. Zo wordt bij een defensief profiel in grote Europese aandelen (large-cap aandelen) en Europese staats- en obligatietrackers belegd. 

Het profiel behoedzaam komt het voor dat u volledig in grote Europese aandelen belegd bent. Het is altijd belangrijk om uzelf af te vragen in hoeverre het profiel past bij uw financiële doelstellingen. 

In de praktijk merken wij dat beleggers de verschillende profielen van meerdere vermogensbeheerders naast elkaar leggen. Profiel defensief van beheerder A kan qua risico erg verschillen van beheerder B met een profiel defensief. Bij een goede vergelijking tussen de profielen houdt u rekening met de asset allocatie en standaarddeviatie.

Bij een offensief en speculatief profiel belegt u in middelgrote en grote Europese aandelen. In het profiel zeer speculatief wordt er in grote, middelgrote en kleine Europese aandelen belegd (large-, mid- en small-cap aandelen) en/of obligatietrackers.

Risicoprofielen Alex Vermogensbeheer

De obligatietrackers worden per profiel onderverdeeld in een mix van drie verschillende soorten trackers: Think iBoxx AAA-AA Government Bond, Think iBoxx Government bond en Think iBoxx Corporate bond, afhankelijk van het gekozen risicoprofiel.

De volatiliteit (beweeglijkheid) in de defensieve risicoprofielen ligt in veel gevallen hoger dan bij veel andere vermogensbeheerders, vanwege het hoge percentage in aandelen. Bekijk daarom de juiste rendement en risico verhouding en belangrijke aspecten als standaarddeviatie.

U kunt per afschrift volgen welke aandelen worden aan- en verkocht. Volgens Alex stappen ze uit wanneer alle signalen op rood staan en verschuiven ze de asset allocatie richting obligatietrackers.

Omdat er alleen in Europa wordt belegd loopt u geen valutarisico en heeft u ook geen valutakansen. (Dit gaat volgens ons veranderen lees dit artikel jaarbericht van Alex 2013). De kans is groot dat Alex deels in Amerika zal gaan beleggen.

De evaluatie van uw portefeuille vindt dagelijks plaats en men zegt in te grijpen als de risico's niet meer bij uw doelstelling passen.

Het is belangrijk om op de risico's van obligaties te letten.

Vergelijk Alex vermogensbeheer direct met één van onze vermogensbeheerders.

Voor iedere klant wordt een individuele portefeuille aangemaakt. Uw portefeuille is afhankelijk van uw risicogetal (1-1000), de startdatum, en de hoogte van het vermogen. Als deze alle drie gelijk zijn, dan is de portefeuille gelijk, maar anders niet. Het gepresenteerde rendement van Alex vermogensbeheer kan dus afwijken van uw situatie.

Beheerfee

1% over het gemiddelde vermogen op jaarbasis (inclusief BTW)

All-in-fee

Nee

Performance fee Ja, 10% performance fee op jaarbasis met een high watermark
Transactiekosten

Inclusief

Vermogensbeheerder verdient aan transacties?
Bewaarloon Inclusief
Overige kosten Obligatietrackers(0,15%), Dividendbelasting (15-30%), Franse & Italiaanse Financiële Transactie Tax(0,12-0,2%)
Total Cost of Ownership (TCO)

De TCO is afhankelijk van de performance die wordt behaald, het aantal transacties dat wordt uitgevoerd en het desbetreffende profiel waarin wordt belegd door Alex. Uitgaande van 6% rendement op jaarbasis komt de TCO naar schatting rond de tussen de 1,7 - 2,0% uit. 

Brutto/netto resultaten Netto resultaten
Ondergrens vermogensbeheer Vanaf 25.000 euro
Individueel/collectief vermogensbeheer Individueel vermogensbeheer
Beleggingsstrategie

Kiezen van individuele Europese aandelen op basis van dagelijkse technische analyse. Bij onvoldoende koopwaardige aandelen wordt tijdelijk gekozen voor Europese obligatietrackers.

Huidig beleggingsteam

De beleggingen worden geheel computer gestuurd op basis van technische analyse en niet door een beleggingsteam.

Beleggingscategorieën Aandelen en obligatiestrackers
Beursgenoteerde effecten portefeuille Ja
Verhandelbaarheid effecten Dagelijks
Duurzaamheidscriteria Sustainalytics, United Nations Global Compact
Eigen producten Ja (beleggen in eigen ETF's, Binckbank heeft een meerderheidsbelang in Think obligatietrackers)
Eigen beleggingsfondsen Nee
Belegt in Aandelen en obligaties
Inzage portefeuille Ja, dagelijkse online inzage
Depotbank(en) Binckbank

Alex in het nieuws

De afgelopen periode is Alex een aantal keer in het nieuws geweest.Op 4 juni van 2014 werd bekend gemaakt dat Alex zijn portefeuille uitbreidt met Amerikaanse aandelen. De reclamespotjes zouden misleidend zijn. Intussen heeft Alex vermogensbeheer 2,5 miljard euro onder beheer

Daarnaast hebben we de constateringen van de jaarcijfers over 2013 van Alex besproken. Ook bespreken we de nieuwste berichten over het derde kwartaal van 2014.

Aan de hand van een onderzoek bij beleggers werd er gesuggereerd dat beleggers bij Alex vermogensbeheer ontevreden zijn over de resultaten van 2014.

Welke vermogensbeheerder past het beste bij u?

Wordt begeleid in het doolhof van vermogensbeheer! Bespaar veel tijd en geld door te vergelijken.

Schaduw