Maatwerk of collectief vermogensbeheer

We komen vermogensbeheer tegen waar “maatwerk vermogensbeheer” wordt geboden. Wat is het en wat zijn de verschillen met bijvoorbeeld collectief vermogensbeheer?

Lees ook de ervaringen van onze cliënten of download ons gratis E-book: selecteer uw vermogensbeheerder in 10 stappen.

Belangrijk is dat u jaarlijks kritisch uw vermogensbeheer blijft vergelijken!

Is het uw hobby om een bepaalde sector te volgen? Of heeft u jarenlang in de olie gewerkt, en weet u zeker dat deze sector veel toekomst heeft? De kans is groot dat u een paar bedrijven uit de betreffende sector in de portefeuille wilt hebben, toch?

Kies dan voor een maatwerk portefeuille!

Er worden aan de hand van uw doelstelling, eisen en wensen aankopen gedaan in de portefeuille. Persoonlijke tinten zijn in dit geval veelal welkom in uw effectenportefeuille.

Modelportefeuille

Kiest u voor collectief vermogensbeheer dan doet uw adviseur voor iedereen met hetzelfde profiel dezelfde aan en verkopen. Het kan ook zijn dat uw portefeuille veelal bestaat uit beleggingsfondsen. Hetgeen echt niet betekent dat de resultaten slechter zijn.

U heeft in dit geval geen invloed in specifieke aandelen. Als uw vermogen maar groeit toch?

Bij maatwerk heeft dus iets meer invloed op het rendement.

Download hier ons artikel in het Financiële dagblad

Vermogensadvies

Bent helemaal nog niet klaar om het volledig uit handen te geven? Wilt u graag ja zeggen voordat een aandeel wordt aangekocht?

Kies dan voor vermogensadvies. Vermogensadvies is bij veel vermogensbeheerders mogelijk. De kosten zijn eventueel iets hoger of het startbedrag wijkt af.

Het belangrijkste verschil met vermogensbeheer is de juridische eindverantwoordelijkheid. Crasht de beurs, bent u lekker aan het zeilen en onbereikbaar? Uw adviseur mag op dat moment niets voor u doen.

Uiteindelijk gaat het om het eindresultaat. Als de beheerder pretendeert er verstand van te hebben waarom zouden we ons er dan in willen mengen? Aan de andere kant kan een eigen inbreng ook prettig zijn. Wij coachen u graag in de goede richting.

Vermogensbeheer vergelijken doet u via vergelijk uw vermogensbeheerder. Wij coachen u graag in uw zoektocht naar de juiste vermogensbeheerder. Ontdek de geheimen van uw portefeuille en doe de vermogensscan.

Beleggingsfondsen & Trackers vergelijken

Er is ook een aantal vermogensbeheerders waarvan de portefeuille volledig uit beleggingsfondsen bestaat. Wij zijn vaak kritisch op beleggingsfondsen, dat zit hem met name in de kosten. Door de onnodig hoge kosten wordt de benchmark vaak niet verslagen. Er zijn echter genoeg fondsbeheerders die de kosten onder de 2% houden en het rendement dus niet heel erg gedrukt wordt.

Vaak is het nog goedkoper om in trackers of ETF’s te beleggen. Deze volgen ook een specifieke markt. Hierbij moet u goed opletten of de onderliggende waarden daadwerkelijk in bezit zijn van de uitgevende partij. Er bestaat anders een kans dat de tracking error heel erg groot is. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Op welke punten vergelijken wij o.a. vermogensbeheer?

  • Kosten vermogensbeheer
  • Resultaten vermogensbeheer
  • Risicomanagement
  • Beheerd vermogen
  • Communicatie
  • Transparantie vermogensbeheer
  • Manier van beleggen
  • Visie vermogensbeheerder

Hierover vindt u meer bij onze strenge selectiecriteria.

Vermogensbeheer vergelijken omdat:

  • Het u kosten bespaart
  • Het ergernissen voorkomt
  • U niet voor verrassingen komt te staan
  • U uw beleggingen dagelijks wilt kunnen verkopen
  • Het een zeer kleine moeite is
  • Het voor u aantoonbaar kosteloos is
  • U een dienstverlening krijgt die bij u past.

Hoe wij vermogensbeheer vergelijken? Kijk bij onze werkwijze.


Wat je mogelijk ook interessant vindt is:

De mythe van actief beleggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>