Optimix vermogensbeheer weer 100% aandeelhouder

Optimix vermogensbeheer met Michel Alofs als nieuwe directeur

Optimix Vermogensbeheer maakt niet langer onderdeel uit van Friesland Bank / Rabobank. De zeven partners van de Amsterdamse vermogensbeheerder hebben de aandelen overgenomen en gaan als zelfstandige vermogensbeheerder verder.

Dat zegt directielid Michel Alofs in een gesprek metFondsnieuws. Friesland Bank heeft de afstoting van Optimix maandagmorgen 17 december 2012 in een persbericht bekend gemaakt.

Friesland Bank verwierf in 2008 aandelen in Optimix en dat belang werd in 2010 verhoogd tot 70 procent. De zeven partners hebben samen voor een gelijk deel ongeveer 70 procent in de onderneming genomen. De overige medewerkers en voormalige partners participeren in de rest van het aandelenkapitaal.

Overname Optimix vermogensbeheer door Rabobank

De verzelfstandiging van Optimix tekende zich af toen Rabobank eerder dit jaar Friesland Bank overnam. Rabobank heeft al zijn eigen expertise center, een rol die Optimix tot dan toe binnen Friesland Bank speelde.

Alofs wil niet zeggen hoeveel geld is gemoeid met de overname van het 70 procent-pakket dat van Friesland Bank is overgenomen, maar volgens hem is dat in goed overleg gegaan en is de prijs naar de zin van alle partijen.

Maatwerkoplossingen

Alofs zegt dat de zeven partners veel vertrouwen in de toekomst hebben. ‘De trend is groter, groter, groter en efficiënter, maar dat geeft ruimte aan kleinere partijen die zich nog op maatwerk en vermogensregie ten behoeve van klanten richten.’ De partners hebben zich voor vijf tot tien jaar gecommitteerd.

Optimix Vermogensbeheer heeft nu ongeveer 1,4 miljard euro onder beheer. Dat kan volgens Alofs nog groeien naar 3 miljard euro. Veel van de klanten komen bij de Amsterdamse partij binnen via mond-op-mond reclame. De ondergrens voor maatwerk is 1 miljoen euro vrij belegbaar vermogen.

Bent u ook benieuwd naar de resultaten van Optimix vermogensbeheer? Doe dan nu vrijblijvend de vermogensbeheer scan.

Middensegment

Alofs zegt dat men er bewust voor kiest in een niche actief te blijven. ‘Je moet niet in het middensegment zitten. Daar vallen de klappen,’ zegt hij.

Optimix Vermogensbeheer verliest door de afstoting door Friesland Bank een distributiekanaal voor haar fondsen. Alofs zegt dat men niet actief zal proberen deze fondsen via banken en andere distributeurs op het schap te krijgen. ‘Wij gebruiken ze als bouwstenen in het beheer van het vermogen.’

Tweekoppige directie Optimix

Optimix bestaat bijna dertig jaar. De directie zal worden gevoerd door Jaap Westerling en de recentelijk van Lombard Odier overgekomen Michel Alofs.
Eerder dit jaar vertrok partner Evert Waterlander bij Optimix. Hij was daarvoor werkzaam bij ABN Amro en werkt sinds kort bij Kempen Capital Management.

Is Optimix vermogensbeheer ook geschikt voor uw vermogen? Vergelijk Uw Vermogensbeheerder biedt een maatwerk oplossing voor vermogens vanaf € 100.000,-

Bron: Fondsnieuws.nl